LEE ROCKER – THE LOW ROAD (CD & DVD)

Misschien zegt de naam ‘Lee Rocker’ u niet meteen zoveel. Toch is deze officieel als Leon Drucker geboren muzikant al meer dan 40 jaar actief bezig in het rock- en rockabilly-milieu als contrabassist van de Amerikaanse rockabillyformatie ‘Stray Cats’ uit New York waarmee hij samen met zijn schoolvrienden drummer James McDonnell (aka ‘Slim Jim Phantom’) en zanger-gitarist Brian Setzer optrad.

De nu 58-jarige Lee Rocker leerde als kind eerst spelen op de cello maar hij schakelde in zijn prille jeugdjaren over op contrabas en basgitaar. Zijn ‘slap-bass’-stijl van spelen op de contrabas bepaalde al die jaren de typische rockabilly-sound van ‘Stray Cats’ en droeg bij tot de vele hits die deze groep in de jaren ’80 en ’90 kon verzamelen. Meer dan 10 miljoen albums van deze band gingen tijdens die succesperiode over de toonbank.

Toen Brian Setzer opteerde voor een solocarrière hebben Slim Jim Phantom en Lee Rocker samen met gitarist Earl Slick de groep ‘Phantom, Rocker & Slim’ opgericht waarmee twee albums werden opgenomen. In diezelfde periode bracht Lee Rocker ook zijn eerste soloplaten “Big Blue” (1994) en “Atomic Boogie Hour” (1995) op de markt.

Daarna volgde nog een hele reeks andere platen met als uitschieter het live opgenomen album “The LOW Road” dat werd opgenomen in ‘Daryl’s House’ in Pawling, New York, een gezellig zaaltje dat eigendom is van Daryl Hall, de zanger van het popduo ‘Hall & Oates’. De vier rockmuzikanten die op dat podium stonden zijn Lee Rocker (zang en contrabas), Buzz Campbell (gitaar, banjo en backing vocals), Joey ‘Eights’ Guevara (piano, mondharmonica en akoestische gitaar) en Larry Mitchell (drums en percussie).

Van de 18 songs die ze toen speelden zijn er heel wat afkomstig uit het repertoire van ‘Stray Cats’ zoals “Stray Cat Strut”, “(She’s) Sexy And 17”, “I Won’t Stand In Your Way”,“Runaway Boys” en “Rock This Town”. Daarnaast brengen ze enkele coverversies van gekende rocksongs zoals een medley van “That’s Alright Mama” en “Blue Moon Of Kentucky”, een rockabilly-versie van de Beatles-song “I’ll Cry Instead” uit hun derde album “A Hard Day’s Night” van 1964 en ‘Good Rockin’ Tonight” dat gekend is van Elvis Presley uit zijn album “King Creole” van 1958.

Het op de eerste video gebrachte “City Of New Orleans” is een nummer geschreven door Steve Goodman in 1971 en tot hit gezongen door Arlo Guthrie in 1972 en in 1984 door Willie Nelson, maar een liedje dat wij hier beter kennen als “Het Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer” van Gerard Cox. Op de tweede video kunt u ook nog luisteren en kijken naar een live gebrachte versie van het nummer “Memphis Freeze”, een song uit Lee Rocker’s soloalbum “No Cats” van 1997. “The LOW Road” werd nu internationaal uitgebracht als een live opgenomen cd van het concert in ‘Daryl’s House’ en een dvd van hetzelfde optreden dat al op 25 juni 2017 heeft plaatsgevonden.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

video